***
Ernst julbröd
2 tsk bikarbonat
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 liter naturell yoghurt
2 dl hela hasselnötter
2 dl skalade solrosfrön
2 dl mörk sirap
3 dl torkade fikon eller aprikoser
2 dl russin
2 tsk salt
1. Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke.
2. Slå i yoghurten, nötterna och de torkade frukterna samt sirapen.
3. Smöra en avlång brödform och istället för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpafrön.
4. Skrapa ner den ganska kladdiga smeten i formen. Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom det jäser med bikarbonaten. Lämna ungefär tre centimeter upp till kanten. Jämna eventuellt till ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön.
5. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen och låt stå i 60 minuter. Därefter, sänk temperaturen till 175 grader och låt stå i 30 minuter för att undvika att det blir bränt.
6. Ta ut och njut av ett fantastiskt gott bröd
3 kommentarer:
Åh, tack för tipset, jag som älskar fruktbröd!
kram Mia
Väldigt likt det bröd du smakat hemma hos Mallan för länge sedan, förutom solrosfröna ovanpå :).
Jag var med lillasyster på gymmet igår och sedan besökte vi Jerpa och Nina. Mkt trevligt.
Kram kram
Maste saga att jag ar grymt avundsjuk pa all tid da har. Jag har glomt bort hur det kanns att ha tid over. Onskar jag hade tid att baka.
Skicka en kommentar